Definitief ontharen

Definitief ontharen Op elk deel van het lichaam kan nu, met als resultaat een haarreductie van 80 tot 90 %, ongewenste haargroei snel behandeld worden. Het haar bevat melanine (pigment). De melanine absorbeert het licht van de flits en zet het om in een 70 graden warmte waardoor in enkele milliseconden het haarzakje vernietigd wordt. Dit komt doordat de eiwitten in het haarzakje met elkaar versmelten waardoor er geen haargroei meer kan ontstaan.

Voor een goed resultaat zullen er meerdere behandelingen nodig zijn. De haargroeicyclus is hierin heel belangrijk. De meeste haren bevinden zich in de catagene en de telogene fase dat wil zeggen dat deze haren nog wel vast zitten maar niet meer groeien.

Om haren definitief te kunnen verwijderen hebben we haren nodig die in de groeifase zitten. Ongeveer 30 tot 40 % bevind zich in de groeifase. Door de lichtflits zal ongeveer 25% van de haren vernietigd worden . Na ongeveer 8 tot 10 weken volgt de tweede behandeling. Nieuwe haren en haren die de vorige keer niet helemaal vernietigd waren verdwijnen nu definitief.

Na de tweede behandeling is het raadzaam om 2 tot 4 maanden te wachten totdat er weer nieuwe haren gegroeid zijn. Na de derde behandeling weer 2 tot 4 maanden wachten en zo herhaal je steeds de behandeling . Je zult merken dat na de 5e en 6e behandeling al heel veel haar verdwenen is. Om het resultaat goed te kunnen beoordelen is het belangrijk om vooraf foto’s te maken van het te behandelen gebied.

Om het beste resultaat met definitief ontharen te krijgen is geduld heel belangrijk, daarom maken we voor iedere cliënt een persoonlijk behandelingsplan. De donkere haren op een lichte huid zijn het makkelijkst definitief te verwijderen. Haren waar iets minder pigment in zit hebben misschien iets meer behandelingen nodig dan gemiddeld. Rood, blond en grijs haar is NIET te behandelen ook al beweert men van wel. Dat haar bevat namelijk geen of onvoldoende pigment om de lichtflits te laten geleiden naar het haarzakje waar het definitief vernietigd wordt.

Belangrijk te weten is dat restrictieve factoren zoals medicijngebruik, hormoonwisselingen etc. het resultaat van IPL behandelingen negatief kunnen beïnvloeden.

 

Medcos IPL Adviezen ontharen. Voor en ná de behandeling

Algemeen gedurende behandelprocedure
-Niet meer harsen of epileren, scheren mag wel. -Geen ontharingscrème gebruiken -Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht (gebruik zonodig een goede sunblock factor 30 of hoger)

Voor de Medcos IPL behandeling
-Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken. -Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, loion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen. -Zorg dat het te behandelen gebied geschoren is op de dag van behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 2-3 dagen ervoor.

Na de Medcos IPL behandeling
-Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden. -Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad -Eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen -Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken of gebruik een goede sunblock -Bij een huidreactie (roodheid) na de behandeling koelen met ijs en eventueel insmeren met aftersun.

Na een behandeling met de kan het voorkomen dat de huid roder kleurt en/of dat er kleine rode puntjes ontstaan. Het lijkt en voelt op een verbranding na het zonnebaden. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt veelal één of twee dagen na de behandeling. Incidenteel kan lichte blaasvorming optreden. Soms treedt een (tijdelijke) pigmentverschuiving op.

Tot slot

Pijnloos en veilig ontharen met de unieke MedCos® IPL methode. Maak nu een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen van o.a. benen, oksels, gezicht en bikinilijn. Met de MedCos® IPL behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden.

Met de technisch hoogwaardige MedCos® IPL methode wordt in de haarfollikel de licht-energie omgezet in warmte-energie waardoor de haarwortel definitief, pijnloos en veilig wordt vernietigd. Op elk deel van uw lichaam kan nu, met als resultaat een haarreductie van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden.

De MedCos® IPL methode: De MedCos® IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling tijdelijk rood worden. Dit verdwijnt binnen enkele uren.

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden adviseren wij ieder jaar tenminste één onderhoudsbehandeling.